گام استرالیا برای توسعه مناسبات با ایران

کوالالامپور – ایرنا – 'هون استیون سیوبو' وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا روز دوشنبه اعلام کرد هفته جاری در یک ماموریت تجاری و اقتصادی برای بازسازی روابط تجاری کشورش با یکی از بزرگترین اقتصادهای خاورمیانه به ایران سفر می کند

به گزارش ایرنا، وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا در تارنمای این وزارتخانه اعلام کرد: من در یک ماموریت کسب و کار و تجارت برای آغاز بازسازی روابط تجاری استرالیا با یکی از بزرگترین اقتصادهای خاورمیانه به ایران می روم.
وی از بازگشایی دفتر کمیسیون تجارت خارجی استرالیا (آسترید) در تهران طی این سفر خبر داد که از سال 2010 میلادی تعطیل شده است و تاکید کرد این دفتر نقش مهمی در کمک به افزایش مناسبات تجاری استرالیا و بازاریابی را بازی می کند.
وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا با اشاره به جمعیت 80 میلیون نفری ایران و تولید ناخالص داخلی 393 میلیارد دلاری، تاکید کرد تعامل دو باره با ایران فرصت های زیادی به اقتصاد جهانی ارائه می دهد.
'هون استیون سیوبو' اعلام کرد وی را در سفر به تهران 20 نماینده ارشد شرکت های استرالیایی در بخش سلامت، مدیریت آب، محصولات کشاورزی و مواد غذایی، معدن، آموزش و پرورش و آموزش همراهی می کنند.
وی تاکید کرد این بخش ها مکمل های قوی بین نیازهای ایران و تخصص استرالیا است.
وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا اعلام کرد در تهران با وزرای دولت ایران، از جمله 'محمدرضا نعمت زاده' وزیر صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان کلیدی تجارت و بازرگانی کشورمان دیدار خواهد کرد.
وی به زمان دقیق این سفر در هفته جاری اشاره نکرد، اما 'استیون سیوبو' 27 سپتامبر (6 مهر) به همراه هیات تجاری این کشور در تهران خواهد بود.
از سوی دیگر تارنمای روزنامه 'د استرالین' نوشت سفر 'استیون سیوبو' و ماموریت تجاری وی در تهران برای نخستین بار از سال 2002 میلادی انجام می شود. این سفر در پیروی از دیدار 'جولی بیشاپ' وزیر امور خارجه استرالیا در ماه آوریل انجام می شود.
وزیر تجارت استرالیا، با اشاره به پایان تحریم ها علیه کشورمان، گفت این فرصت در حال حاضر برای برقراری مجدد مناسبات اقتصادی مهیا است.
این تارنما نوشت: ایران چهارمین ذخایر نفت جهان و دومین ذخایر گاز جهان را دارا است و 50 درصد اقتصاد این کشور در خدمات انرژی و نفت و گاز نهفته است، بیش از 40 درصد در صنعت و 9 درصد هم در بخش کشاورزی است.
'استیون سیوبو' وعده داد فرصت هایی برای استرالیا در بخش معدن و خدمات معدن، مواد غذایی و محصولات کشاورزی، خدمات بهداشتی و درمانی و آموزش و پرورش ایران وجود دارد.
'عبدالحسین وهاجی' سفیر ایران در کانبرا پیش از این در گفت وگو با ایرنا، سفر وزیر تجارت، سرمایه گذاری و گردشگری استرالیا به تهران در صدر یک هیات تجاری و اقتصادی را با اهمیت دانسته بود و اعلام کرد بازگشایی دفتر کمیسیون تجارت خارجی استرالیا در ایران نشان دهنده علاقه کانبرا به توسعه مناسبات با ایران است.
بخش عمده ای از هیات استرالیایی را در این سفر بخش خصوصی تشکیل می دهد. برخی از آنها پیش از اعمال تحریم های ناعادلانه غرب علیه کشورمان در ایران فعال بودند و اکنون بدنبال احیای کارهای تجاری پیش از تحریم ها هستند.
تعدادی از اعضای هیات استرالیا نیز برای نخستین بار است که قصد ورود به بازار ایران را دارند.
'آسترید' که قرار است دفترش در تهران بازگشایی شود سازمانی است که با بخش خصوصی ارتباط نزدیکی دارد و بازارهای برون مرزی و شرایط آنها را مورد بررسی و مطالعه قرار داده و نتایج این مطالعات در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد و بخش خصوصی نیز بر این اساس وارد این بازارها می شود.
استرالیا 12 اسفند ماه سال گذشته به طور رسمی پس از اجرایی شدن برجام، تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران را لغو و اعلام کرد تجار و بازرگانان این کشور برای معاملات بالای 20 هزار دلار استرالیا (معادل 14 هزار و 436 دلار آمریکا) نیازی به مجوز ندارند و این شامل تجار ایرانی نیز می شود.
وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا با اشاره به رفع تحریم ها علیه ایران، تاکید کرده است استرالیا خواهان عادی سازی روابط با ایران و گسترش آن در حوزه های مختلف است.
تجار استرالیایی علاقه زیادی به تجارت با ایران دارند، اما وجود برخی موانع که ریشه در قوانین بین المللی نهادهای مالی و موسسات بانکی این کشور دارد، آنها را از توسعه همه جانبه روابط تجاری با ایران باز داشته و همین امر نارضایتی برخی از تجار این کشور را به دنبال داشته است.
گفته می شود نمایندگانی از سیستم بانکی استرالیا نیز در هیات همراه وزیر تجارت و سرمایه گذاری این کشور به تهران حضور دارند تا این مشکلات را برطرف کنند.
وهاجی گفت: در جریان این سفر مذاکرات مهمی در خصوص همکاری های بانکی بین دو کشور انجام می شود. تنها مشکل بعد از اجرای برجام، باز کردن ال.سی در سطح تجاری و عملیات بانکی و انتقال پول است که با بانک های استرالیایی تاکنون به نتیجه نرسیده ایم.
وی گفت: بانک های استرالیایی منتظر چراغ سبز خزانه داری آمریکا برای همکاری با ایران هستند و در این خصوص مذاکراتی با مقام های آمریکا انجام داده اند. طبیعی است که حضور این هیات تجاری در ایران نقش مهمی در این خصوص خواهد داشت و با اطمینان در راستای تحقق و حل شدن این مشکل گام هایی برداشته می شود.
استرالیا که در گذشته و ابتدا با تحریم های غرب علیه ایران همراه شد و سپس خود برخی تحریم ها علیه ایران اعمال کرد، اکنون به این نکته پی برده است که از دست دادن یکی از بزرگترین بازارهای خاورمیانه که در دهه های پیش نیز استرالیا از منافع آن بهره مند شده، می تواند پیامدهای اقتصادی نامطلوبی برای تجار این کشور به دنبال داشته باشد. 
تجار استرالیایی که در سال های تحریم ایران از سوی قدرت های غربی رقم بسیار پایین 350 میلیون دلاری را در تجارت با کشورمان تجربه کرده اند، اکنون پس از لغو تحریم ها مصمم هستند با استفاده از ظرفیت های بازار ایران با جمعیت بیش از 80 میلیون نفر، ارزش تجارت خود را افزایش دهند. 

کد خبر 13269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 10 =